Natuurlijke vijver & grondwater (Update 2)

“Another day at the office” en het was weer een prima dag ! Gisteren thuis het pvc leidingwerk op orde gemaakt, nieuwe maar ook “oude” koppelstukken gebruikt. Met de hete lucht brander één en ander kunnen recyclen. Omdat de natuurlijke bron onder het maaiveld moet verdwijnen moest er een “put” gemaakt worden, die bleek bij aankomst al tip top in orde te zijn, helemaal perfect en dus gelijk door met de leidingen. Omdat die ondergronds komen te liggen voor de zekerheid druk pvc gebruikt.

Een kogelkraan op de hoofdtoevoer en voor de buren een T-stuk met schuifkraan met slangtule zodat zij met een flexibele slang ook de bron kunnen gebruiken. Uitdaging was nog even een pvc leiding koppelen op een thyleenbuis, maar met een koppelstuk, kit, binnenband en 2 slangklemmen bleek dat niet al te ingewikkeld. Vervolgens de elektra ondergronds en aansluiten, de pomp laten zakken en draaien ! Voor de zekerheid nog enkele controle rondjes gedaan; alles dicht en nergens water wat we niet voorzien hadden :)

Het deksel kan op de put en de pomp kan zijn werk gaan doen. Tip top in orde en de vijver vullen, daar zullen de nodige uurtjes voor nodig zijn.

Natuurlijke vijver & grondwater (2)

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

 

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
YouTube