Ziekten

Ziekten

Ziekten onstaan zelden zomaar uit het niets.
Meestal ligt de oorzaak in het direct bijplaatsen van nieuw aangekochte vissen, een slechte waterkwaliteit wat meestal komt door een te klein filter, verkeerde manier van filteren, overbezetting van vissen of een te royaal voergedrag.

Afwijkend gedrag van uw vissen moet voor u een teken zijn om actie te gaan ondernemen.
Maak (of laat) afstrijkjes maken om te weten of er iets mis is om zo snel mogelijk te kunnen starten met een behandeling om een explosie van parasieten te voorkomen.
Vissen die flitsen, schuren, springen, zich afzonderen, rondzwemmen met geknepen vinnen, stil op de bodem liggen, in het water “hangen” voelen zich niet prettig.

Zelf gaan “dokteren” zonder gebruik te maken van een microscoop is in deze geen goed plan.

Doorgaans herkennen mensen op het zicht en “anderen hadden precies hetzelfde”, of “op internet staat precies wat mijn vissen hebben”, de symptomen wat er met hun vissen mis zou zijn.
Hierin gaat men zo goed als altijd de fout in !
Op het zicht, advies van anderen etc, etc kan in deze nooit een reden zijn om een bepaald medicijn te kopen om vervolgens in uw vijver te gooien en te gaan kijken wat er gebeurd.
Op deze manier brengt u meer schade aan dan dat u goed doet !
Enkel en alleen microscopisch onderzoek kan aantonen wat er met uw vissen aan de hand is !

De meest voorkomende ziekten ontstaan door parasitaire aandoeningen en door middel van microscopisch onderzoek zijn deze goed te behandelen, mits er op tijd wordt ingegrepen.

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
YouTube