Video: zaterdagmiddag & voeren

Het is zaterdagmiddag, een lekker zonnetje, een kraakheldere vijver en een stel koi met enorme honger 😉 Vanmorgen gewerkt aan de site en opdrachten dus nu is het hoog tijd om te gaan voeren. De aanwezige heren en dames lusten wel wat met deze temperaturen.

Klein “probleempje” zijn de twee albino steuren en dan vooral hun steurvoer, niet echt geschikt voor koi (anders had het wel koivoer ipv steurvoer geheten …). Natuurlijk van alles al geprobeerd tot aan pvc buizen toe om het steurvoer daar te krijgen waar het moest, maar inmiddels kennen de koi alle truuks. Handtam willen de steuren ook nog niet echt worden.

Gewapend met een handvol koivoer naar de ene kant van de vijver en dan is het niet lang wachten voordat de koi op en over elkaar zwemt om maar wat voer te bemachtigen. Zwemt de koi allemaal rond m’n hand dan is het een handvol steurvoer naar de andere kant van de vijver gooien. Op deze manier kunnen de steuren rustig eten en blijven de koi rond m’n hand zwemmen op zoek naar die ene korrel.

Koi tam maken is echt geen rocketscience, meer een kwestie van continu blijven voeren op één en dezelfde plek en dat stug volhouden. Als er ééntje is die durft dan volgt de rest al heel snel :)

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
YouTube