Troebel water – Oase Filtoclear

Troebel water in je vijver en geen filter en UV lamp, wel voldoende (zuurstof)planten. Dan kun je twee dingen doen; of je blijft water verversen of je gaat een filter en UV lamp installeren.

Het gaat om een strakke, gemetselde vijver met planten en wat kleine vissen en dus gekozen voor het laatste; een filter en UV lamp en wel een mooi setje van Oase. De pomp is een Oase Aquamax en het filter een Oase Filtoclear. De pomp aan de ene kant van de vijver geplaatst en het filter en de retour aan de andere kant, zo kan het water mooi door de vijver stromen. In eerste instantie filter geplaatst naast de vijver, als het straks allemaal naar behoren werkt kan het ingegraven worden tot aan het deksel.

Het mooie van de Oase Filtoclear is dat de UV lamp al ingebouwd is, daarbij is het een drukfilter zodat je ook de retour nog enigzins omhoog kunt laten gaan én je kunt d.m.v. de ingebouwde spoelknop erg makkelijk het mechanisch gedeelte van het filter spoelen. Bij het schoonmaken van je filter verdwijnt daardoor niet gelijk je hele biologische cultuur het riool in.

Uitgebreide informatie over de Oase Filtoclear lees je hier.

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
YouTube